Διαδικτυακό σεμινάριο σε δύο κύκλους με την Δρ. Εύα Καλπαδάκη.

Ένας βαθύτερος στοχασμός πάνω στο φωτογραφικό μέσο, μέσα από δύο συνεχόμενους κύκλους με στόχο την ανάπτυξη προσωπικού ύφους και την αυτογνωσία.

Aπώτερος σκοπός και των δύο κύκλων είναι να σας παρακινήσει να αναρωτηθείτε και να στοχαστείτε πιο βαθιά για τη φωτογραφία και μέσω της φωτογραφικής πρακτικής σας να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και γιατί φωτογραφίζετε.

Ό,τι συζητηθεί και αναλυθεί κατά τη διάρκεια και των δύο κύκλων μαθημάτων αγγίζει το ερώτημα ‘Τι είναι η φωτογραφία;’ και κατ’ επέκταση τη σχέση φωτογραφίας και πραγματικότητας. Μέσω πειραματισμού και παιδικής περιέργειας θα σας δωθεί η ευκαιρία να αποδομήσετε το φωτογραφικό μέσο ως ένα βαθμό και να αναλογιστείτε για τη φύση της φωτογραφίας.

Αφουγκραζόμενοι τις δικές σας ανάγκες μέσα από τις δικές σας φωτογραφίες θα μπορέσετε να καταφέρετε να έρθετε σε διαλογισμό όχι μόνο με τη φωτογραφία αλλά και με την ίδια τη ζωή σας και τη ζωή γενικά.

1ος Κύκλος: Αφαίρεση, Φωτογραφία και Παιχνίδι

2ος Κύκλος: Ανάπτυξη Φωτογραφικού Έργου με θέμα τον “Κενό Χώρο”

Επιλογή από τα έργα των συμμετεχόντων πρόκειται να προβάλλεται μέσω του Δικτύου Hocus Photus με ενδεχόμενο την έκθεση του τελικού έργου μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων.

Είσαστε ευπρόσδεκτοι σε μια πιο αναλυτική παρουσίαση του σκεπτικού και τον τρόπου διεξαγωγής των σεμιναρίων, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 20:30 μέσω της πλατφόρμας zoom.

Συνδεθείτε εδώ


Η Εύα Καλπαδάκη σπούδασε Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Έκανε τη διδακτορική της διατριβή με αντικείμενο την αφαίρεση στη Φωτογραφία στο πανεπιστήμιο UCA (University for the Creative Arts) στην Αγγλία με υποστήριξη του Ι.Κ.Υ.

Aπό το 2009 ζει και εργάζεται στο Brighton ως ελεύθερη επαγγελματίας φωτογράφος και διδάκτωρ φωτογραφίας.

Εχει εκθέσει το φωτογραφικό της έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αγγλία και σε άλλες χώρες και έχει επιμεληθεί φωτογραφικές εκθέσεις στο Brighton Photo Fringe festival.

Περισσότερες πληροφορίες

Company website

Instagram