Η αλήθεια είναι ότι το Δίκτυο Επιστημών και Τεχνών Hocus Photus, σαν αστική μη κερδοσκοπική εταιρία στον τομέα του πολιτισμού, έχει πληγεί από την κρίση που δημιούργησε ο κορωνοϊός, έχοντας επενδύσει, τόσο αμέτρητες εργατώρες, όσο και χρήματα για την δημιουργία δράσεων σε ορισμένα φεστιβάλ, τη διοργάνωση workshops, εκθέσεων και συναυλιών.

Τα ιδρυτικά μέλη, απασχολούμαστε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στον τομέα των Τεχνών κι απ’ ότι φαίνεται, ό,τι κατάφεραμε μέχρι στιγμής να κάνουμε βασίστηκε σε εργασία που δε θα βρει ανταπόδωση. Σε ό,τι κι αν επενδύσαμε με στόχο την εκπλήρωση των σκοπών μας, υποστηρίχθηκε οικονομικά από τη δική μας τσέπη. Απ’ ότι φαίνεται καμία απ’ όσες δράσεις προγραμματίζαμε δεν πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να δούμε ένα εύκολο μέλλον, αλλά θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε δημιουργικοί, ελπίζοντας σε μια δίκαιη αντιμετώπιση.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα από κοινές διεκδικήσεις, υπάρχει δυνατότητα οι άνθρωποι να ενωθούμε πιό μαζικά. Ειδικά όταν τίθεται θέμα επιβίωσης. Είναι η ώρα που χρειαζόμαστε ακόμη πιο πολύ την κατανόηση και την υποστήριξή σας.

Ευχαριστούμε!