Cover-photo by Panos Diamantis

Η διαφορά του “ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ” από τις συνηθισμένες εκθέσεις φωτογραφίας, προέρχεται κυρίως από το γεγονός, ότι από την αρχή ως το τέλος της, διαμορφώθηκε από ένα παιχνίδι, το οποίο επινόησε και εξέλιξε με τη συμβολή των συμμετεχόντων, ο Αχιλλέας Νάσιος. Από τη λήψη ως την τελική παρουσίαση, όλα δημιουργήθηκαν με βάση τους κανόνες του φωτογραφικού παιχνιδιού, έτσι ώστε κάθ’ ένας να βιώσει τη δημιουργική διαδικασία, φωτογραφικά, από την αρχή της (λήψη), ως το τέλος της, όπου καθένας υλοποιεί την ιδέα του και την εκθέτει.

Η έκθεση έγινε στην Trii Art Hub Gallery, σην Αθήνα. Συμμετείχαν 32 άτομα. Παίκτες 5 διαφορετικών φωτογραφικών παιχνιδιών τα οποία πραγματευόντουσαν το ίδιο αντικείμενο.

Όσοι συμμετείχαν είχαν ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Όλοι μοιράστηκαν το καρδιοχτύπι της ίδιας χαράς.

Το έργο που τελικά φανερώθηκε στο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», σχεδιάστηκε για να γίνει αντιληπτό συνολικά, σαν ένα έργο. Δεν ήταν η έκθεση μίας φωτογραφικής ομάδας, αλλά μία ομαδική έκθεση φωτογραφίας που προήλθε από τη συμμετοχική δράση ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη. Όλοι είχαν ακριβώς τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Όλοι μοιράστηκαν το καρδιοχτύπι της ίδιας χαράς.

Τη γενική επιμέλεια των δράσεων και της έκθεσης είχε ο Αχιλλέας Νάσιος.

Συμμετέχοντες:
Αλέκα Ιακωβίδου, Βασίλης Κατσαγάνης, Βασιλική Σανδάλη, Γεωργία Πανάκια, Δανάη Σίμου, Έφη Γριμάνη, Θανάσης Καρατζάς, Θάνος Ανθόπουλος, Θέμης Γκούλιος, Καλλιόπη Κατσιδονιώτη, Κατερίνα Τσιρώνα, Κλεοπάτρα Κουρλαμπά, Κώστας Ευαγγέλου, Λάζαρος Βάσσος, Λήδα Μαχά, Μαρία Δημοπούλου, Μαρία Μπανούτα, Μαρία Ζέρη, Νίκος Κονιδάρης, Ντάνιελ Προφήτης, Ντίνος Ψύχος,Πάνος Διαμαντής, Παύλος Σατόγλου, Πηνελόπη Θωμαίδη, Τζίνα Μαραγκουδάκη, Χάρις Γιαννοπούλου, Χριστιάνα Γραβάνη, Χρυσαλένα Αντωνοπούλου, Άκης Χρήστου.