Music by © Ragnhild Mao - Film by © Achilles Nasios

Η ταινία αυτή έγινε στα πλαίσια ενός καλέσματος των μελών του Συλλόγου Εικαστικών της περιοχής. Ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες ν’ αποδώσουν, καθένας με το δικό του μέσο, το πορτραίτο της Järna (Γiάρνα), μιας μικρής κωμόπολης στην περιφέρεια της Στοκχόλμης.

Η δική μου ιδέα ολοκληρώθηκε με ένα φίλμ μικρού μήκους, μέσα από το οποίο είχα προσπαθήσει να αποδώσω τη δική μου αίσθηση για την κωμόπολη αυτή, στα τρία χρόνια που την είχα ζήσει.

Πρόκειται για μια κυριολεκτικά ανάστροφη κούρσα επάνω στον κεντρικό δρόμο της Järna. Storgatan σημαίνει στα Σουηδικά “μεγάλη οδός”. Ένα τράβελινγκ πέρα δώθε, με κάποιες στάσεις. Με θυμάμαι πίσω απ’ την κάμερα, αφημένο στο χρόνο, να παρατηρώ όλα όσα γίνονταν εκείνες τις στιγμές, εκείνης της μέρας του Μάη του 2010. Στιγμές που ειδάλως σήμερα θα είχαν πλέον ολότελα ξεχαστεί.

Για καλή μου επίσης τύχη συνάντησα στη μικρή αυτή πόλη την Ragnhild Mao, μια εξαιρετική μουσικό. Η αυτοσχέδια μουσική της, ταίριαξε απόλυτα στο χαρακτήρα του φίλμ, ενδυναμώνοντας την ατμόσφαιρά του.