Music by © Thanasis Papakonstantinou - Film and text by © Achilles Nasios

Ήταν θυμάμαι μια καλοκαιρινή μέρα επιφορτισμένη με την έλειψη βενζίνης, λόγω της απεργίας των βενζινάδικων. Το ταξίδι μέχρι το Πέτα, σημαντικά επιβαρυμένο με την αγωνία του αν κάποιος θα τα καταφέρει να φτάσει δίχως να μείνει στο δρόμο λόγω έλλειψης καυσίμων. Ένα βενζινάδικο κάπου στο ενδιάμεσο έκανε χρυσές δουλειές. Ευτυχώς, βρήκαμε βενζίνη.

Για μένα, το σπουδαιότερο που μπορεί να συμβεί σε μια συναυλία, είναι αυτό που συμβαίνει πριν και μετά από αυτή. Το ίδιο το γεγονός δεν έχει τόση αξία όσο η προετοιμασία του. Ούτε η αγωνία της αρχής, ούτε η χαρά ή η πτώση μετά το τέλος είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Δε με ενδιέφερε, όσο θυμάμαι, η ζέστη κι ο ιδρώτας που έλουζε το σώμα μου, καθώς έπρεπε ν’ αντέξω - όπως όλοι οι συμμετέχοντες στο στήσιμο του βραδυνού show - τον δυνατό ήλιο του μεσημεριού. Μ’ ενδιέφερε μόνο να καταφέρω ν’ αγγίξω λίγο από αυτό που επρόκειτο να συμβεί, πριν ακόμη συμβεί. Μ’ ενδιέφερε να γίνω η κρυφή ματιά του κόσμου. Μοναδική μου διέξοδος η κάμερα, που επέτρεψε στο βλέμμα μου να εκπληρωθεί πριν την εκπλήρωση, παρατηρώντας και καταγράφοντας μυστικά, το μυστικό στοιχείο…