Βιωματικά μαθήματα φωτογραφίας που πλαισιώνονται από συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους (πάρκα, δάση, παραλίες, βουνά, αστικά τοπία, αρχαιολογικούς χώρους) με σκοπό την εξέλιξη μας, τόσο στην τεχνική και την φιλοσοφία της εικόνας, όσο και στην πρακτική της φωτογραφίας. Στις φωτογραφικές μας περιπλανήσεις θα απαντούμε με ενεργητική στάση σε κάθε πρόβλημα η εμπόδιο που μπορεί να μπαίνει ανάμεσα σε εμάς και την εικόνα (π.χ τεχνικά ζητήματα, καιρικές συνθήκες κλπ).

Απαιτούμενα: Διάθεση και κάμερα.

  • Στις περιπλανήσεις μας μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Αρχάριοι και προχωρημένοι.
  • Θα συναντιόμαστε σε εβδομαδιαία βάση και θα δουλεύουμε θεματικά.
  • Ανά πάσα στιγμή θα υπάρχει πρακτική καθοδήγηση επάνω σε οποιοδήποτε φωτογραφικό ζήτημα παρουσιαστεί.
  • Συγκεκριμένες ομαδικές δράσεις προβλέπεται να ενισχύσουν τη φαντασία και να προάγουν την έμπνευση των συμμετεχόντων.
  • Πρόκειται να συνεργαστούμε ακολουθώντας τους κανόνες του Φωτογραφικού Παιχνιδιού, με στόχο να αισθανθούμε τη χαρά της βιωματικής γνώσης που μπορεί να μας προσφέρει.
  • Μέσα από συζητήσεις που αφορούν σε τεχνικά και φιλοσοφικά ζητήματα της πρακτικής της Φωτογραφικής Τέχνης, θα δοκιμάσουμε να αρθρώσουμε με τις εικόνες μας οπτικό λόγο.

Επιλογή από τα έργα των συμμετεχόντων πρόκειται να προβάλλεται μέσω του Δικτύου Hocus Photus με ενδεχόμενο την έκθεση του τελικού έργου μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για περισσότερες πληροφορίες

Μη παραλείψετε να αναφέρετε στο e-mail σας τον τίτλο του σεμιναρίου για το οποίο ενδιαφέρεστε.

Ο Άκης Χρήστου είναι φωτογράφος, διοργανωτής event και δάσκαλος φωτογραφίας.

Σπούδασε φωτογραφία πλάι στον Αχιλλέα Νάσιο και δίδαξε φωτογραφία επί σειρά ετών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παιανίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορωπίου.

Συνεργάστηκε σε παραγωγές με τους καλλιτέχνες Billy Cobam, Imani, Θάνο Μικρούτσικο, Μικη Θεoδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Ρίτα Αντωνοπούλου καθώς και με εταιρίες όπως η ΤΙΤΑΝ, η SIEMENS, η AVIS, ο OTE, η Johnson & Johnson και διετελεσε περιστασιακά φωτογράφος στο Ηρώδειο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Sfiga Music Theatre και τον Σταυρό του Νότου.

Περισσότερες πληροφορίες